domingo, 8 de noviembre de 2009

AL BISBE DE LLEIDA, GRÀCIES....

“AL BISBE DE LLEIDA, GRÀCIES”

Em temia que un dia o altre el nostre estimat bisbe, anunciés per els motius que tots sabem la seva renúncia, però sempre esperes a que avui , pugui ser demà. Aquest demà ja arribat.

Crec que ara molts o tots plegats podem començar a reflexionar i valorar la gran vàlua del nostre actual bisbe, de la seva feina, de la seva valentia, del seu bon saber fer i estar. És del tot veritat també, que el nostre bisbe no solament ha fet el que qualsevol bisbe faria per la seva diòcesi. Però, també es veritat que diferents temes d’important transcendència per als habitants del territori que avarca la diòcesi de Lleida i més concretament de l’antic bisbat de Lleida, per que saben que els parlo del nostre patrimoni comú, ha estat sense cap mena de dubte temes que marcaran el seu càrrec al capdavant del bisbat.

Msr. Ciuraneta, és mereix el reconeixement, evidentment juntament amb altres, amb molts altres que han defensat desde diferents vessants, el nostre patrimoni diocesà, he proposat avui mateix que s’acceleres els tràmits, senzills però reglamentaris per a que el nostre bisbe rebi la medalla d’honor del Grup cultural Garrigues, per tot això que els he dit i molt més, però, també per la seva gran humanitat.

A més serè més agosarat i demanarem la Creu de Sant Jordi a l’actual govern Català. Per que ha estat evident la seva aportació al país, la seva valentia i el saber estar al cent per cent en el seu lloc. Al servei de la gent, dels seus feligresos i a l’altura per defensar part del nostre patrimoni.

Enric Figueres i Francés
Secretari general del Grup cultural GarriguesI President del Patronat del Corpus de Lleida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario